Najskuplje čokolade na svijetu

Čokolada je hrana bogova!
1 prosinca, 2013
O povijesti čokolade
1 prosinca, 2013
Prikaži sve

Najskuplje čokolade na svijetu

Chocopologie

Napravljena od 70 postotne Valrhona čokolade i slatke pavlake te se 24 sata namače u vaniliji i čistom ulju od tartufa. Kakao prah se dodaje ručno. Pola kilograma košta 2600 dolara.

Noka
Sastoji se od 75% kakaa i ostalih sastojaka, poput kakao maslaca i sl. Ono što je posebno kod ove čokolade jeste da ne dodaje nikakve aditive niti aromu vanilije. Okus je 100% autentičan, a košta 854 dolara za pola kilograma.

Delafee
Umjesto da čokoladu prave sa lješnjacima ili bademima, na svaku kuglicu ručno su dodali pravo jestivo 24-karatno zlato. Od ostalih sastojaka u čokoladi ima šećera, ulja od kokosa, kakao maslaca, mlijeka u prahu i vanilije, a pola kilograma košta 504 dolara.

Richart
Zrna kakaa su fino usitnjena tako da daju jedinstven ukus čokoladi. Richart čokoladi se dodaju najbolje vrste badema, kupina, jagoda te mnoštvo egzotičnih začina, a za 120 dolara dobit ćete pola kilograma čokolade.

Godiva G
čokolade se prave od različitih sastojaka, poput smjese sa 100% kakao maslacem, tasmanijskim medom te meksičkom ljutom čokoladom. Godiva G kolekcija je najjeftinija. Košta samo 177 dolara za pola kilograma.